امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله رویكردی اجتماعی به مطالعه ی ورزش

مقاله رویكردی اجتماعی به مطالعه ی ورزش دسته: تربیت بدنی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 139 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 21

مقاله رویكردی اجتماعی به مطالعه ی ورزش

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

توضیحات :

مقاله رویكردی اجتماعی به مطالعه ی ورزش

تعداد صفحه 21

قالب ورد Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

رویكردی اجتماعی به مطالعه ی ورزش

نیاز ورزش به پیوند با علوم اجتماعی

گرایش فزاینده به ورزش باعث پیدایش مسائل و موضوعاتی شده است كه ذاتاً ماهیت اجتماعی دارند. از آن جا كه نیازهای حقیقی مردم، در واقع از لابلای شرایط اجتماعی و اقتصادی سرچشمه می گیرد و این امر بویژه در پی دگرگونی های ناشی از رهیافتهای تغییر اجتماعی ،عوامل انتقال فرهنگی ،پیشرفت شگفت انگیز فناوری و تكامل شیوه های اطلاع رسانی نمایان تر است، از طرف دیگر، شكی نیست كه میان ورزش و نیروهای گوناگون اجتماعی تأثیرات متقابلی وجود دارد ؛بنابراین مسئولان ورزش و تربیت بدنی منطقه باید ابعاد اجتماعی -فرهنگی ورزش را بفهمند و نقشها و تأثیرهای حیاتی این پدیده را درك كنند .همچنین ،باید بكوشند تا با تقویت نظام تربیت بدنی و ورزش ،به سان یك نظام اجتماعی -فرهنگی مهم، معیارها و ملاكهای نوینی را وضع كنند كه بتواند پاسخگوی نیازهای كنونی و آینده ی مردم باشد؛ زیرا ماهیت اجتماعی -فرهنگی ما را وا می دارد تا میان ورزش و شاخه های گوناگون علوم اجتماعی پیوند دهیم و مفاهیمی را وضع كنیم كه از طریق پی ریزی مبانی نظامهای فرعی نو مانند «جامعه شناسی ورزش»،زمینه این پیوند و ارتباط فراهم شود ،به گونه ای كه این مباحث و نظامهای فرعی تمامی مسائل اجتماعی و فرهنگی ورزش را تحت پوشش قرار دهد.

طبیعت اجتماعی ورزش

طبیعت اجتماعی ورزش و فعالیت بدنی ،با تمام وجود، خود را به عنوان یك نمود بارز اجتماعی ،هم بر پژوهشگران اجتماعی ،هم بر عامل تحقیقی در زمینه ی تربیت بدنی و ورزش ،تحمیل می كند.

ورزش پدیده ای اجتماعی -فرهنگی است كه پیوندی اندام وار با مجموعه ی نهادها و ساختارهای اجتماعی دارد: بدین معنا كه دستاوردهای ورزش و فعالیتهای آن ،بطور كلی یك شاخص عمومی است. از یك سو، می توان از طریق آن درباره ی سطح پیشرفت اجتماعی و فرهنگی یك جامعه وابسته است.به همین دلیل ،تحلیل نهایی شرایط اقتصادی ،اجتماعی ،فرهنگی و حجم و میزان هماهنگی اجتماعی موجود میان این شرایط - از رهگذر شماری از روابط غیر مستقیم است كه تعیین می كند ورزش تا چه اندازه می تواند پیشرفت كند و تا چه حد می تواند واپس رود.

اندیشمند و كارشناس روسی علوم ورزشی ،ماتوییف(Matveyev)بر همین مسأله تأكید می ورزد.او معتقد است نتایج تحلیلهای آماری - اجتماعی بر این گواهی می دهد كه دستاوردهای ورزشی المپیك (به مثابه ی عالیترین و پیشرفته ترین دستاوردهای ورزشی )ارتباط زیادی با شاخصهای موجود اجتماعی انسان دارد ، شاخصهایی مانند:

-درآمد ملی و میانگین در‌آمد سرانه ؛

« زیرا ورزش نیازمند تسهیلات و پول و سرمایه است كه در راه آن هزینه شود».

-كالریهای غذایی برای یك فرد عادی؛

« چرا كه تغذیه ی خوب و مناسب ،جوهره ی اصلی ارتقای ورزشی است».

  • میانگین عمر فرد؛

« زیرا این امر ،شاخص سطح آگاهی بهداشتی و نیز میزان خدماتی است كه فرد در این زمینه دریافت می كند؛چرا كه بهداشت و سلامتی شالوده ی پیشرفت ورزشی است».

  • میانگین بیسوادان جامعه؛

« زیرا ورزش نوین بر پایه ی شناخت و دانش استوار است و سهولت دستیابی به اطلاعات ،پایه پیشرفت در ورزش می باشد».

نگرش علمی به پدیده ی ورزش تنها از رهگذر علوم طبیعی ،مانند بیومكانیك ،بیوشیمی ،فیزیولوژی و غیره صورت نمی گیرد.بلكه باید از علوم اجتماعی نیز،بویژه در هنگام بررسی ابعاد و جنبه های انسانی ورزش و موضوعات آن كمك گرفت؛زیرا ورزش یكی از گونه های برجسته ی فعالیت انسان است كه تنها از رهگذر افراد و گروهها و چارچوبهای اجتماعی ،با همه درونمایه ها و بروندادهای آن ،زمینه پیدایش می یابد.

از وقتی كه ورزش به نظامها و نهادهای جامعه راه یافت و مفهوم اجتماعی به خود گرفت؛مضامین فعالیت ورزشی فرد،جز از طریق نهادها و نظامهای اجتماعی ذی ربط،معنایی به دست نمی دهد؛چرا كه تفسیر نظری پدیده ی ورزش و كوشش در جهت نهادینه كردن آن ،تنها از خلال چارچوب اجتماعی-فرهنگی آن امكان پذیر است.

چارچوب اجتماعی ورزش می تواند میان ورزش ،به عنوان ارزشها و خصلتهایی اجتماعی ،و گرایشها و آرمانها و انتظارات جامعه هماهنگی به وجود آورد و عملكرد و دستاوردهای ورزشی را در پرتو ارزشهای اجتماعی ،فرهنگی و عقیدتی تفسیر و تبیین كند؛زیرا چارچوب اجتماعی ورزش در سراسر تاریخ بشر همواره گسترش پیدا كرده است ؛هیچ عصری از اعصار و هیچ فرهنگی از فرهنگهای بشر را ،هر چند در ابتدایی ترین چهره ی آن ،نمی توان یافت كه ورزش به گونه ای در آن وجود نداشته باشد.

با رشد و گسترش چارچوب اجتماعی ورزش ،این امكان فراهم آمده است تا تفسیرهای مهم و متناسبی از ورزش به دست داده شود:ورزش برای تفریح ،ورزش برای سلامت بیشتر،ورزش به هدف كسب آمادگی جنگی و دفاعی ، ورزش به عنوان عنصری فرهنگی ،یا به عنوان تفسیری دینی یا اسطوره ای و ...

با جا افتادن مفهوم علوم ورزشی (Sport Sciences)در محافل جهانی و مراكز آكادمیك ،موضوع«وابستگی ورزشظبه خاستگاهی بنیادین در راه تحكیم اعتبار علمی و آكادمیك مسائل اجتماعی ورزش تبدیل شد.

فهرست مطالب :

نیاز ورزش به پیوند با علوم اجتماعی

طبیعت اجتماعی ورزش

پیدایش و تكامل مسائل اجتماعی ورزش

پیدایش جامعه شناسی ورزش

عوامل ظهور دیر هنگام پژوهش اجتماعی در ورزش

گیمها یا بازیهای ورزشی(Games)

جنبه های روان شناسی اجتماعی گیمها

گیمها و سازمان اجتماعی

ورزش به مثابه ی تكامل فرهنگی بازی و گیمها

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق رویكردی اجتماعی به مطالعه ورزش , تحقیق علوم اجتماعی , دانلود تحقیق رویكرد اجتماعی به مطالعه ورزشتحقیق , رویكرد اجتماعی ورزش

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر